24 Ekim 2015 Cumartesi

Bir Sabah Uyandığımda Yoktum - Işıl Kocaoğlan * Kısa Kitap Festivali ♥ Güz Okuma Şenliği 2015

Sevgili Pinuccia'nın düzenlediği 'Güz Okuma Şenliği' okuma listeme buradan ulaşabilirsiniz.

'Kısa Kitap Festivali' için her pazartesi 150 sayfadan az bir kitap seçip okuyoruz.
'Güz Okuma Şenliği' 21. kategori: 150 sayfadan kısa sekiz kitap.



BİR SABAH UYANDIĞIMDA YOKTUM
Yazarı: Işıl KOCAOĞLAN
Türü: Novella
Yayın Hakları: İletişim Yayınları
-   1. Baskı 2015, İstanbul
-   104 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Beş yaşıma dönüp ağlıyor, on yedi yaşımın sesiyle isyan ediyor, yirmi beş senenin toyluğuyla aldanıyor, hatıralar ormanında kendimi kaybediyor...

        * Hayır, sonra bir gün, bir sabah uyanırsın ve yıllarını birlikte geçirdiğin kadının ya da adamın suratına baktığında, ondan nefret ettiğini fark edersin. Kendini bu hale getiren, kendini her gün tekrarlanan aynı oyunun merkezine yerleştiren sen olsan da başkalarını suçlamak daha kolaydır hayatını tükettiği için ve o, artık bir başkasıdır.

        * Peki, ya yok olamazsam, diye sayıklayıp duruyordum. Ya burada hapsedildiysem? Bedenim yok olduysa ama düşünce olarak varlığım sonlandırılamazsa. Mümkün değil miydi bu? Düşünce öldürülebilir miydi? Yok edilebilir miydi...


- Yazım-Basım Hatası -

        * Sf/ 43
         ... ceptelefonunu...
(Bir çok yerde aynı şekilde kullanıldığından bilerek bu şekilde kullanıldığını düşünüyorum.)

                                                                           Okuduğum tarih: Ekim 2015


Yazar Hakkında Bilgi=  1984 yılında İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimi için Antalya’da bulundu. 2005 yılında İstanbul’a dönerek çeşitli kuruluşlarda editör ve metin yazarı olarak görev aldı. 2012 yılından bu yana yayınevleri için serbest zamanlı düzeltmen olarak çalışıyor.


ARKA KAPAK –

O kadar yoktum ki, içeride eşyalardan başka hiçbir şeyin bulunmadığına dair ben bile bahse girebilirdim. Ellerimi havaya kaldırdım, ellerim yoktu. Parmak uçlarımı ağzıma, gözlerime, yanaklarıma yaklaştırdım, yüzüm yoktu...

Pahalı bir evde yaşayan, büyük bir şirkette çalışan, özgüveni yüksek, hırslı ve parlak bir profesyonel, bir sabah uyandığında, ortada hiçbir neden yokken hiç var olmamışçasına kaybolduğunu fark eder. Öylece, birdenbire bir Yokadam’a dönüşmüştür.

Kâbus, trajedi, muamma, kumpas, adına ne dersek diyelim yok olmuştur işte. Sevgilisi, annesi, işyerindekiler, apartmandakiler, şehirdekiler... Kimse onu görmüyordur.

Yeni bir yazar, tuhaf bir kurgu, bir ilk roman. Işıl Kocaoğlan, varoluşa ve sahiciliğe dair ters yüz edici bir hikâye anlatıyor.

Bir Sabah Uyandığımda Yoktum, debdebeli ve etkileyici bir novella.


Okuma şenliği defterime bakmak isterseniz:

* Güz Okuma Şenliği ♥ Defterim ♥ 2015



Okuma listem için oluşturduğum defterime buradan bakabilirsiniz.


Keyifli okumalarınız olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder