16 Mart 2016 Çarşamba

Sırça Fanus / Sylvia Plath * Eskiden Okuduklarım -41-

Hüzün kadın Sylvia Plath...
Paylaştığım bir diğer kitabı için:

Günlükler- Sylvia Plath



Kitaplığımda bekleyen kitaplar:
Johnny Panik ve Rüyaların Kutsal Kitabı- Sylvia Plath
Sylvia: Ben'den Önce Tufan - Yusuf Eradam


SIRÇA FANUS
Yazarı: Sylvia PLATH
Özgün Adı: The Bell Jar, 1963
Türü: Roman
Yayın Hakları: Kırmızı Kedi Yayınları
-   Bu kitabın ilk Türkçe baskısı 1987 yılında yapılmıştır.
-   Kırmızı Kedi'de Birinci Basım: Kasım 2013, İstanbul
Kapak Tasarımı: Ayşe Nur Ataysoy
Çeviri: Handan Saraç
-   251 sayfa


 Kitaptan Alıntı;

         * Eğer birinden hiçbir şey beklemezsen hayal kırıklığına uğramazsın.

^-^ KEDİLER ^-^

        * ... kedi gibi gerinerek esnedi...

         * Martılar kum setinin ucundaki tahta sırıkların üzerinde kedi gibi miyavladılar.

         * Boynumdan sarı bir kedi kuyruğu gibi sallanan ipek kordonla...

         * ... kıskanç bir kedi gibi bizi gözetliyordu.

                                                                                     18 Şubat 2014


Yazar Hakkında Bilgi=  Sylvia Plath (d. 27 Ekim 1932 Boston - ö. 11 Şubat 1963 Londra), ABD'li şair ve yazardır.
Trajik yaşamı ve intiharıyla tanınan Plath, aynı zamanda yarı otobiyografik bir roman olan ve depresyonu üzerine ayrıntılı bilgiler veren Sırça Fanus kitabının yazarı olarak bilinir. Anne Sexton ile birlikte, Plath gizdökümcü şiirin önemli isimlerinden biridir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Sylvia_Plath


Çeviren Hakkında Bilgi=  Handan Saraç, İstanbul doğumlu. Robert Lisesi, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi ve University of Chicago'da eğitim gördü. Çalışma hayatı boyunca ve tam zamanlı çalışmadığı dönemlerde çevirmenlik, metin yazarlığı ve editörlük yaptı. 16 yıl süreyle metin grubu direktörü olarak çalıştığı Marjinal Porter Novelli Reklam ve Halkla İlişkiler Ajansı'ndan 2009 yılında ayrılmış olup halen çeviri ve editörlük çalışmalarını sürdürmektedir.


ARKA KAPAK –

"Neşeli, hüzünlü, yalın, parlak ve doğal. En üstün niteliğiyse şaşırtıcı derecede dolaysız oluşu, tıpkı güpegündüz çekilmiş bir dizi fotoğraf gibi."
-Time-

Parlak bir üniversite öğrencisi olan Esther Greenwood, 1950'lerde yayın dünyasında acımasız bir rekabetin sürdüğü New York'a büyük hayallerle gelir ve önemli bir moda dergisinde iş bulur. Kapıldığı beklentilerle karşısına çıkan fırsatların yoğunluğu, masumluğunu yitiren genç kızın zamanla kaldıramayacağı bir boyuta ulaşır ve Esther kendini tam bir karabasanın içinde bulur. Kimlik arayışı peşinde ürkütücü bir yola giren duyarlı ve hevesli bir genç kadının üniversite yılları, erkeklerle ilişkileri, yaşadığı çöküş, intihar girişimleri ve gördüğü psikolojik tedaviler mizahi bakış açısı unutulmadan son derece içtenlikle işlenmiş.

Sylvia Plath'ın kendi yaşamından yola çıkarak kaleme aldığı ve ilk kez 1963 yılında, ölümünden bir ay önce, başka bir isim altında yayımlatmayı başarabildiği Sırça Fanus, o günün olduğu kadar bugünün insanının da metropol yaşamındaki yabancılaşmasını anlatan modern bir klasik haline gelmiştir. 20. Yüzyıl Amerikan edebiyatının melankolik prensesi Sylvia Plath'ın başyapıtının, ölümünün ve kitabın yayımlanışının 50. yılında, gözden geçirilmiş baskısını okurlarımıza sunuyoruz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder