26 Şubat 2017 Pazar

Ressamın Kedisi - Mustafa Balel

Bir mırk kitabı 🐈🐱 İçinde kedi çizimleri de var 💙
Çocuk öykü kitabı ^-^ Daha ne olsun?:))


Kitaplığımdaki kedili kitaplar videolarımı buradan ve şuradan izleyebilirsiniz ^-^
Gerçi videoların üzerinden 1,5 sene gibi uzun bir süre geçmiş. Bunca ay içinde onlarca kedili kitap dahil oldu kitaplığıma:) Güncellemem gerek:)


RESSAMIN KEDİSİ
Yazarı: Mustafa BALEL
Türü: Öykü
Yayın Hakları: Nesin Yayınevi - Çocuk Cenneti Kitaplığı
-   İlk basım Kasım 2014 (2000 adet)
Kapak Resmi ve Resimleyen: Burcu Yılmaz
-   55 sayfa


Mustafa Balel(d. 1 Eylül 1945Sivas), Türk hikâye ve roman yazarı, çevirmen.
l964'te Sivas Lisesi'ni, 1968'de Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünü bitirdi. Ardahan Lisesi’ndeki Fransızca öğretmenliğinin ardından burs kazanarak gittiği Fransa’nın Poitiers Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Dünya Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptı.1978-1980 arası İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nde 20. yüzyıl Fransız edebiyatı ve çeviri, 1980-1997 yılları arası İstanbul Bahçelievler Lisesi’nde Fransızca ve edebiyat, 1997-2000 yılları arası Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde edebiyat dersleri verdi.
Edebiyat yaşamına 1972’de Yeni Ortam gazetesinde yazdığı kitap tanıtma yazıları ve edebiyat eleştirileriyle başladı. Gazete ve dergilerde yayımladığı öyküler, eleştiriler ve çevirileriyle tanındı.
Ansiklopedilerde çalıştı:
·                    Meydan Larousse: Büyük Lugat ve Ansiklopedi,
·                    Görsel Büyük Genel Kültür Ansiklopedisi,
·                    Gelişim Büyük Larousse,
·                    Memo Larousse,
·                    Axis2000 vb.
Kendi çıkardığı Öykü Dergisini yönetti. (Nisan1975-Mayıs 1976, 7 sayı)
Fransızca, Romence, Farsça, Bulgarca gibi çeşitli dillere çevrilen eserlerinde, erkek egemen olarak bilinmesine karşın toplumda el altından uzlaşmalı bir şekilde sürdürülmekte olan anaerkil bir yapının varlığını su yüzüne çıkardığı görülür. Anlatımının sıcaklığı ve insan ruhunun derinliğine inmedeki inceliğiyle dikkatleri çeken, toplum-birey ilişkisi içinde toplumsal konuları işlediği hikâye ve romanlarında belli bir hüzün hakimdir.


ARKA KAPAK –

Kentin yoksul ama hayat dolu mahallelerinden biri. Ressam Şeremet, kendine bir atölye tutarak bu eski mahallede çalışmaya başlar. Rastlantıyla bir yavru kediyi atölyesine alınca, hayatında önemli değişikliklerin de yolunu açmış olur.

Bir insanla bir hayvan arasındaki dostluğun insanın iç dünyasında nerelere dek uzanabileceğini gösteren bu öyküyü, günümüz edebiyatının usta yazarlarından Mustafa Balel, renkli anlatımıyla sözcüklere döktü; Burcu Yılmaz, düşünce ile gülmeceyi birleştiren çizgileriyle resimledi..


Defterimden...



Kitaptan...


Keyifli okumalarınız olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder