1 Nisan 2017 Cumartesi

Hanımların Dikkatine - Seray Şahiner

Kitabı, sevgili Hülya paket paket mutlulukla hediye etmişti:) Detaylar için buraya lütfen:)
Seray Şahiner'in bende olmayan tek kitabıydı. Okumadığım kitabı kalmadı böylece. 
Seray Şahiner okumak istiyorum hangi kitabından başlasam diye soranlar için, kendi okuma zevkime göre kesinlikle Antabus olur cevabım. Son kitabı Kul'u ikinci sıraya alırım. Sonraki kitap Reklamı Atla olur. Ve Hanımların Dikkatine ile devam eder. Gelin Başı ile de kapanış derim:)


Hanımların Dikkatine kitabındaki kadın karakterler tam da dikkatleri üzerine çekiyor. Hanımlar bir çeki düzen verin kendinize, dikkat edin hareketlerinize diyesim geldi okurken:)))
Seray Şahiner karakterleri yansıtmadaki başarısını yine döktürmüş. 
Yazarın hiçbir kitabını okumadıysanız bu sene bir açılış yapın, pişman olmazsınız:)
Seray Şahiner paylaşımlarım için:
Antabus - Seray Şahiner
Kul - Seray Şahiner


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:

Okuma Halleri, Fotoğraflarla * Hanımların Dikkatine / Seray Şahiner




HANIMLARIN DİKKATİNE
Yazarı: Seray ŞAHİNER
Türü: Öykü
Yayın Hakları: Can Yayınları
-   1. basım: 2011         3. basım: Nisan 2016, İstanbul (1000 adet)
Kapak Tasarımı: Utku Lomlu / Lom Tasarım (www.lom.com.tr)
-   224 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Göz kenarlarından bir kaz sürüsü geçip ayak izlerin bırakmıştı.

        * ... araba alabilecek maddi gelire sahipti ama istemiyordu: Trafikte sürücünün kontrolü dışında gelişen çok şey vardı. Tren verseler sürerdi; rayı, gideceği yol, duracağı istasyonlar belliydi, ayrıca aynı anda bir hattın o bölgesinde bir istikamete ilerleyen tek tren oluyordu.
  
        * ... bir laf çıksa yap gibi yayılır.

        * ... 15 yaşından beri çalışıyorum ben annemin bile üzerimde benim kadar emeği yok.

        * Bazı hesapların altından, 'üstü kalsın' demeden kalkılmıyormuş...


- Yazım-Basım Hataları -

        * Sf/ 53
         Göz kenarlarından biz kaz sürüsü geçip ayak izlerin bırakmıştı.

        * Sf/ 118
         ... Cihan'ın tıraş bacağıyla bacaklarını temizlemişti...

        * Sf/ 130
         ... hayattan ümidinize kesmeyin.

        * Sf/ 176   
         ... açık, dedi Nergis
         Nokta yok!

        * Sf/ 197
         ... sen de, dedi Nergis
         Nokta yok!

        * Sf/ 198
         ... dedi Nergis
         Nokta yok!

                                                                           Mart 2017


Yazar Hakkında Bilgi=  Seray Şahiner,  1984 yılında Bursa’da doğdu, İstanbul’da büyüdü. İlköğrenimini Oruç Gazi İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini Pertevniyal AnadoluLisesi’nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 2011’de Marmara Üniversitesi, Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Hayvan dergisi ve BirGün Gazetesi’nde çalıştı. Dönemsel olarak, garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı. 2006'da Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde, "Gelin Başı" adlı öykü dosyası "dikkate değer" bulundu. 2007'de Gelin Başı, 2011'de Hanımların Dikkatine adlı öykü kitapları, 2014'te Antabus romanı, 2016'da Reklamı Atla adlı deneme kitabı, Can Yayınları'nca yayımlandı. Hanımların Dikkatine kitabıyla 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü'nü aldı. Gelin Başı kitabında yer alan öyküler İstanbul Şehir Tiyatroları ve Tiyatro Boyalı Kuş tarafından sahnelendi. Aynı adla Tatbikat Sahnesi'nce sahnelenen Antabus ile 2016 Afife Tiyatro Ödülleri'nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'nü aldı. Yazılarını OT dergisi ve BirGün gazetesinde sürdürmektedir.


ARKA KAPAK –

"Bir adamı onun hem annesi, hem sevgilisi, hem metresi, hem en yakın arkadaşı, hem kızı, hem de inşallah karısı olabileceğine inandırmak; işte asıl kadınlık buydu Ayşe'ye göre. Mehmet'i başka kadınlarla yatmaktan alıkoymak biyolojik bir meseleydi, ama onu hayatında başrol oynayacak başka kadınlardan vazgeçirmek, bir kampanya gerektirirdi."
Okurlarımızın severek okuduğu Seray Şahiner'in Hanımların Dikkatine'de adını verdiğin bu kitabında aynı günde geçen dokuz öykü yer alıyor. Filmlerden öğrenilen aşk, masallardan kurgulanan gelecek; reklam kampanyalarının sunduğu ilişki modelleri, pozitif düşünce kitaplarının aktardığı iyimserlik; sağlık formlarının sorguladığı cinsellik; banka müşteri hizmetlerinin belirlediği "memnuniyet" kriterleri, GSM operatörlerinin modellediği "iletişim"den kotardıklarıyla kendilerine bir hayat biçmeye çalışan kadınlar... Okuyunuz; hanımların dikkatine sunulan bir şey tüm insanlığa sunulmuştur ne de olsa.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder