5 Şubat 2018 Pazartesi

Kediatri / Kedili Tedavi - Tarkan Kaynar

* Kitabın ithaf edildiği mırk Layla huzur içinde uyu ve mırla. Ne güzel bir kitaba vesile olmuşsun 😻
* Birkaç yıldır kitaplığımda kedili kitaplar bölümü oluşturmaya çalışıyorum. Bu vesileyle mırk güzel kitaplarla karşılaşıyorum 🐱
* Kediatri kitabında neredeyse her sayfada baktıkça mutluluk duyacağınız mırk fotoğrafları var.
* Kediler hakkında bilgiler, kimi makale ve deneylerden bölümler ve mırk sahiplerinin deneyimleri paylaşılmış 🐈



Kedili kitaplar videolarımı buradan izleyebilirsiniz ^-^


Okuma halleri fotoğraflarıma bakmak isterseniz:
Okuma Halleri, Fotoğraflarla * Kediatri - Kedili Tedavi / Tarkan Kaynar



KEDİATRİ
KEDİLİ TEDAVİ
Yazarı: Tarkan KAYNAR
Türü: Hayvan Bakımı - Araştırma
Yayın Hakları: Oğlak Yayınları
-   Birinci baskı: 2017
-   126 sayfa


 Kitaptan Alıntılar;

        * Yattığı yerden odanın her yerine sanki pozitif enerji yayıyor ve anti depresan hap almış gibi nedensizce sırıtabiliyoruz.

        * İlk bakışta kediyle yaşamak insana sadece psikolojik anlamda olumluluk sağlayan bir özellik gibi görünse de bilimsel araştırmalar kalp, tansiyon, kemik erimesi gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kedi mırlamasının olumlu etkilerini tespit edilmiş bulunuyor.

        * Entelektüellerin vazgeçilmez 3K alışkanlığını duymuşsunuzdur; yani Kahve-Kitap-Kedi. Kedilerin kafeler kadar kitapçılara uyumu da bu üçlemenin köprüsü olma özelliği sağlıyor. Kitapçılar, özellikle sahaflar ve eski kitapçılar, kediler için birer huzur mekanı.

        * Ancak son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarda, bir evcil hayvanla büyüyen çocuklarda daha az astım ve alerji belirtileri görüldüğü ve bağışıklık sistemlerinin daha da kuvvetlendiği gözlemlenmiştir.

        * Avustralya Queensland Üniversitesi'nin araştırmasına göre kedileri olan otistik çocuklar konuşmaya, gülmeye, suratları tanımaya çok daha yatkın.

        * Kedilere dokunmak ruhları rahatlatır.

        * Kedi mırıltısının dalga boyu 25-50 hertz arası frekansta gerçekleşmekte, ortopedi doktorları bu frekanstaki sesleri kullanarak başarılı bir biçimde bir çok kemik kırığını, dejenaratif eklem-kemik yangılarını iyileştirebilmektedirler.

        * NASA'nın buna benzer bir çalışması da var. Uzun uzay yolculukları yapan astronotların kemik yoğunluğu kaybına uğramamaları için kıyafetlerine kedilerin gırlamalarına benzer bir titreşim yerleştirilmiş.

        * Uyanık olduğu her dakikayı hastanedeki odasının duvarındaki bir çatlağa gözlerini dikerek geçiren otistik bir çocuğa hastabakıcılardan birinin bir yavru kediyi getirmesiyle çocuğun birkaç hafta içinde gözlerini çatlaktan ayırıp kedi yavrusuna bakması ve devamında kendini kediye adamasına, yemeğini yedirmeye, onu temizleyip bakımını yapmasıyla ilerleyip on sekiz ay sonra birlikte hastaneden ayrılmalarıyla sona ermesi.

        * Fransız, Toulouse'lu veteriner Jean Yves Gauchet tespitleri:
         - Kedi mırıltısı, solunum güçlüğü semptomlarını azaltır.
         - Eğer bir kediniz varsa kalp krizi geçirme riskiniz % 40 daha az demektir.
         - Kedi mırlamasının titreşimleri, tendon ve kas sakatlanmalarını rahatlatır.
         - Kedi mırlamasını duymak kan basıncını düşürür.
         - Kedi mırlamaları, yaraların enfeksiyon ve şişlik riskini azaltır.
         - Kediler, stresi diğer hayvanlara göre üç kat daha hızlı alabilir.


- Yazım-Basım Hataları-

        * Sf/ 10 (-cümlede bir sıkıntı var gibi geldi bana ama emin olamadım-
         ... de bilimsel araştırmalar kalp, tansiyon, kemik erimesi gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kedi mırlamasının olumlu etkilerini tespit edilmiş bulunuyor.

        * Sf/ 76
         ... çe
         kiciydi...

        * S/ 92
         ... şevkat...

        * Sf/ 108
         ... gittik.Onunla...

        * S/ 118
         Bebeklerimi çok seviyorum, onlarla kurduğumu hayatımız da.

                                                                  Ağustos 2017


 Yazar Hakkında Bilgi=  Tarkan Kaynar, 1970 Sivas doğumlu. Sinema - TV - Fotoğraf eğitiminin ardından uzun süre televizyon sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. Birçok basılı mecrada ve internet üzerinden yazılarıyla röportajları yayımlandı. Önce Kısa Film Vardı, Futbolun Bukalemunları, Zeytin Kokulu Kuzey Ege Lokantaları adlı yayımlanmış üç kitabı vardı. Son yıllarda belgesel çekmekte ve zeytinyağı tadım uzmanlığı konusunda eğitim almaktadır.


ARKA KAPAK –

Kedi, canlılar dünyasının en özellikli hayvanlarından biri. Kimine göre, bir masaj aleti gibi, kimine göre, kafasını kafamıza ya da bacaklarımıza sürten kadifemsi bir oyuncak gibi. Yiyip, içip, kaka yapıp, arada birtakım nesnelere zıplamasından başka bir işi olmayan, hatta günün büyük bölümünü uykuyla geçiren bu tembel hayvan nasıl oluyor da bu işlevsizliğiyle insana mutluluk verebiliyor? İlk bakışta kediyle yaşamak insana sadece psikolojik anlamda olumluluk sağlayan bir özellik gibi görünse de bilimsel araştırmalar kalp, tansiyon, kemik erimesi gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde kedi mırlamasının olumlu etkilerini tespit etmiş bulunuyor. Hatta sporcuların vücut sistemini dengelemek için de kedilerin desteğine ihtiyaç duyulduğu biliniyor. Bir kediniz bile yok mu? Dikkat!!! Bu kitabı okuduktan sonra kedisiz yaşayamayabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder